Standardna tehnika za ispiranje zlata tanjirima

Standardna metoda za ispiranje zlata tanjirima

Ovo je standardna metoda za ispiranje zlata tanjirima. Na videu se radi nešto sporije tako da ljudi mogu da razumiju proces. Najvažnije razumjeti da se materijal u tanjiru mora stopiti sa vodom. (engl. liquefaction). To znači da se svaka čestica u tanjiru treba odvojiti od drugih čestica, a da se između tih čestica uvijek nalazi jedan dio vode ili prostor u vodi kroz koji će teži minerali, kao što je zlato, propadati na dno. Samo kroz takav materijal pomiješan sa vodom, kroz treskanje i pomjeranje tanjira, zlato kao teži mineral pada na dno.

Materijal može biti pijesak, šljunak, blato, glina, može biti izdrobljeni kamen. Ako želite da izdrobite kamen, preporučujemo da koristite avan i tučak ili na hrvatskom mužar i tučak (engl. mortar and pestle).

Potrebno je u oko 3-4 minute da se pronađe zlato u materijalu. Kroz učenje i vježbanje ove vještine čovjek može postati siguran da može da nađe zlati ili može utvrditi da ga na nekoj lokaciji nema.

Mnogo je važnije poznavati metodu da se utvrdi da zlata nema nego da se utvrdi da ga ima na nekoj lokaciji ili u nekoj vrsti rude.

Prije korištenja ovog tanjira za ispiranje, potrebno je prosijavati materijal tako da se odstrane veći kamenčići. Prosijavanje se treba koristiti čak i onda kad se ispire pijesak, jer će se pijesak kroz sito mnogo lakše razdvojiti i kasnije pomiješati sa vodom.

Garrett Delux Gold Pan Kit

Mi koristimo Garrett Deluxe Gold Pan Kit ili Garret luksuzni komplet za ispiranje zlata.

Ovi tanjiri za ispiranje zlata su dosta popularni i vrlo efikasni. Preporučujemo da sebi nabavite veći komplet ovih tanjira. U kompletu ćete dobiti Super Sluice tanjur pogodan za dnevnu proizvodnju zlata, onda Prospector tanjur pogodan za proizvodnju i traženje zlata i onda Backpacker tanjur za završno izdvajanje zlata i za lako nošenje u ruksaku.

Kako i gdje kupiti opremu za ispiranje zlata?

Opremu možete kupiti direktno kod naše firme, plaćanje primamo putem Paypala i kreditnim karticama preko Paypala. Jedan dio opreme se već nalazi na Balkanu.

Garrett, tanjiri za ispiranje zlata Garret, tanjiri za ispiranje zlata Tanjiri za ispiranje zlata Tanjiri za ispiranje zlata

Ovo je Garrett Deluxe oprema za ispiranje zlata:

CIJENA JE €80 za sve ljude na Balkanu. Da možemo jeftinije, rekli bi Vam, ne možemo, šaljemo opremu iz Amerike. Ako su neki tanjiri već sada prisutni na Balkanu, možete nas kontaktirati i pitati, u tom slučaju oprema košta €60 i možete je kupiti preko ovog linka: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=YDZRFGBNN3NFS

Uplata za komplet tanjira za ispiranje, sa poštarinom bilo gdje na svijetu

Uplata za tanjire je preko Paypala, čim uplatite, šaljemo Vam i isporuka na Balkan može da traje i 10-15 dana od dana uplate.